HobbyKing KK2.1 Kontrol Kartı Kurulumu


   Merhabalar,

   Bu yazımda size KK2.1 kontrol kartının kolayca kullanımını anlatacağım. Bu yazıda yapılanları uyguladığınızda başka bir sorununuz yoksa eğer çok rahatça uçabilirsiniz.

   Kısaca kontrol kartımızın ayarları şöyle :

1) "Load motor layout" kısmına girip oradan hangi hava aracını kullanacağımızı seçiyoruz. Ben quadrotor kullandığım için quadrotor x mod'u seçtim.
2) "Show motor layout" kısmına girip motor dönüş yönlerine bakıyorsunuz. Her motorun hangi yöne döneceği ve ne çeşit pervane takmanız gerektiği burada belirtiliyor. Buradan motor dönüş yönlerinizi ve pervane yönlerinizi dikkatlice bakıyorsunuz.

Not: Pervane dönüş yönlerine baksanız da pervanelerinizi hemen takmayınız. Aksi halde eğer motorlar çalışırsa bu sizin için tehlikeli olabilir.

3) "ACC Calibration" menüsüne giriyorsunuz. Continue butonuna basmadan önce hava aracınızı düz bir zemine koyuyorsunuz ve continue butonuna basıyorsunuz. Kontrol kartı burada kendi düzlemini belirliyor. Yamuk bir yerde yaparsanız eğer tam anlamıyla stabil bir kalkış yapamayabilirsiniz.
4) 3 no'lu ayarı da yaptıktan sonra gelelim bir sonraki adıma. "Self-level settings" kısmına girip burada şu değişiklikleri yapıyorsunuz.
 P Gain : 50
 P Limit : 20
Bu iki ayarı yapmanız size yetecektir.
5) Bu işlemlerin sonunda diğer bütün ayarlamalarınız tam ise eğer hava aracınız bu ayarlarla uçabilecektir. Uçmadan önce "Receiver test" kısmından kumanda verilerinizi kontrol edebilirsiniz. No signal yazıyorsa eğer o kısımda sıkıntı var demektir. Bu durumda bağlantılarınızı tekrar kontrol etmeniz gerekir.

Bu işlemlerden önce Kumanda ve alıcı arası haberleşmeyi, ESC-kontrol kartı kalibrasyonunu yapmış olmanı gerekiyor. Şimdi başka bir sıkıntınız yoksa rahatça uçabilirsiniz.

#quadcopter #KK2.1 #HobbyKing

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Basit Bir EKG Nasıl Yapılır?

Digilent BASYS2 7 Segment Kullanımı

Yapay Zeka ile Kalp Krizi Teşhisi Part 1 - Matlab