Seyahat Tadında Kitap - İçinden Yol Geçen Hayatlar


Bazı insanlar sadece görmek için ya da gittim demek için seyahat eder, bazıları ise seyahat etmenin bir kültür yolculuğu olduğuna inanır. Seyahat etmek sadece gezmek veya görmek değil, aynı zamanda gittiğin yer ile alakalı kültürü öğrenmek, hikayesini dinlemektir. Çalışma hayatının vermiş olduğu hareketlilikten dolayı çoğu gezimi bende sadece görmek için yaptım diyebilirim. Fakat her zaman şunu biliyordum. "Herkesin bir hikayesi vardır. Kiminin anlata anlata bitiremediği, Kiminin içine atıp söyleyemediği..." İşte her zaman bildiğim bu sözün ışığında bundan sonraki sehahatlerimi sadece gezmek amaçlı değil, o yerin kültürünü ve hikayelerini öğrenmek amaçlı yapmaya karar verdim. Bu konu üzerine yeni yayımlanmış bir kitaba denk geldim. Kitabın adı "İçinden Yol Geçen Hayatlar" 

Çoğu gezgin gittiği yer ile alakalı neler yenir, nerelere gidilir, neler yapılır gibi bilgileri takipçilerine aktarır. Fakat işin büyüsü gidilen yerin nasıl bir kültüre sahip olduğu, ne gibi hikayeler barındırdığıdır. Herkesin yapmış olduğu ve artık klişe haline gelmiş bilgilere karşı olarak yayımlanmış bu kitap. Gezgin Seymen Bozaslan gittiği yerlerle ilgili ilginç hikayelerini bu kitapta toplamış. Kitapta yer alan hikayeleri okuyan bir kişi gitmese bile o yöre hakkında fikir sahibi olabiliyor. Türkiye'de neredeyse her bölgeden hikaye barındırıyor kitap. Yaklaşık 300 sayfa ve içinde gezgine ait oldukça güzel resimlerde barındırıyor. 


Kitabı aldıktan sonra sadece 2 günde bitirdim. Olaylar ve kurgu o kadar güzel tasarlanmışki adeta kendine bağlıyor kitap insanı. İçeriğinde ise aşağıda belirttiğim oldukça ilginç hikayeler mevcut.

- NASA'nın yanlışını düzelten ilkokul mezunu fırıncı Aldulkadir Topkaç
- Tanrı Dağları zirvesinde bir Türk Dr. Hakan Güvenç
- Best Taxi Driver İhsan Aknur
- Kitabı Amerika'da üniversitede okutulan Çatalhöyük bekçisi Sadrettin Dural
- Cristiano Ronaldo'nun Arslanköylü yönetmeni Ümmiye Koçak
- Motosikletle Boztepe'den Londra'ya giden Osman Gürsoy
- Görme engelli girişimci bir kadın Duygu Kayaman
- Dünya'yı gezen Şırnaklı Feyzullah Artuç

Anadolu'da birbirinden ilginç başarılara sahip bu insanların dışında daha birçok kişinin hikayesini bu kitapta bulabilirsiniz. Mutlaka okunması gereken bir kitap. Başka bir tavsiye yazısında görüşmek üzere. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Basit Bir EKG Nasıl Yapılır?

Digilent BASYS2 7 Segment Kullanımı

Yapay Zeka ile Kalp Krizi Teşhisi Part 1 - Matlab