Formula 1 Çin GP


İşlerimizden zaman ayırıp birazda heyecanla beklediğimiz Formula 1 yarışlarına göz atalım.

Geçen hafta sonu yarışma Çin'de yapıldı. Zorlu geçen etabın ardından 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Vettel oldu. İlk GP'den bu yana Mercedes ve Ferrari kapışması izliyoruz aslında. Hemen arkalarında Williams bulunuyor.

Çin'de yapılan yarışta oldukça görsel şölen yaşandı diyebilirim. Bu şöleni bize en çok yaşatan Lotus pilotu Maldonado oldu. Oldukça hırslı görünen Maldonado, virajlara drift yaparak girmeye çalışarak spin atmanın sınırlarını zorladı. Ayrıca pit stop'a girerken sapağı kaçıran Maldonado az kalsın pisti komple terkediyordu. Bana göre yarışın adamı Maldonado.

Günün en talihsiz ismi ise Toro Rosso pilotu Verstappen. Henüz 17 yaşında olmasına rağmen yarışlarda üstün başarı gösteriyor. Çin'de yarışın bitimine son birkaç tur kala aracının motoru bozuldu ve yarış dışı kaldı. Bu oldukça üzüntü vericiydi.

Günün hatta sezonun belkide en talihsiz takımı kuşkusuz McLaren-Honda. Yarışmaya iyi bir başlangıç yapamayan McLaren-Honda son sıralara demir atmış durumda. Tecrübeli pilotlara rağmen yarışmalarda son sıralarda seyrediyor.

Bir diğer sorun ise Çin pistindeki görevliler. Verstappen'in aracı bozulduktan sonra start çizgisinde yolda kaldı. Görevliler aracı yoldan alabilmek için oldukça zorlandı. Halbuki aracın bulunduğu noktada acil çıkış kapısı bulunuyordu. Bu duruma Serhan Acar'ın sözleri damga vurdu diyebilirim. Olayın yaşandığı sırada "Serhan Acar: Aracı biraz daha zorlarlarsa ön çamurlukları kıracaklar. Tabi bu durumda 6 aylık maaşlarını alamayacaklar." demesi izleyenleri güldürdü.

Herşeye rağmen Mercedes emin adımlarla zafere uzandı. Ancak Mercedes'te de durumlar kritik. 2 tecrübeli plot birbirlerine sürekli laf sokma peşinde. Buda ilerleyen günlerde bazı olumsuz durumlar doğuracağa benziyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Basit Bir EKG Nasıl Yapılır?

Digilent BASYS2 7 Segment Kullanımı

Yapay Zeka ile Kalp Krizi Teşhisi Part 1 - Matlab