Saitem

Merhabalar ;

Bugünkü yazımda SAİTEM adlı ekibimizden kısaca bahsetmek istiyorum.

Güneş enerjili aracımız olan SAGUAR Türkiye'nin en hızlı güneş arabasıdır.Saatte 140 km/h hıza ulaşabilen SAGUAR 160kg civrındadır.3 tekerlekli olan SAGUAR birçok dereceye sahiptir.70 km/h sabit hızla 7 saat yol gidebilmektedir.Buda 490 km yol katedeceği anlamına gelir.Sadece dolu batarya ile bu kadar yol giden SAGUAR güneş olduğu takdirde durmaksızın yol alabilmektedir.SAGUAR serimize bu sene yeni bir aracımızı ekliyoruz.Şuanda bunun hazırlıklarını yapıyoruz.Yeni aracımız SAGUAR 3 adlı olarak ekibimizdeki yerini alacak.Tamamı Sakarya Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılacak olan SAGUAR 3, 4 tekerlekli olacaktır.

Elektrikli aracımız EVrim Türkiye'nin en verimli elektrikli aracıdır.Hollanda da bu sene katıldığımız Shell Eco Marathon adlı yarışta Evrim 2 adlı aracımız 1kWh elektrik enerjisi ile 139.03 km yol gitmiştir.Bu skorla Avrupa'nın en verimli 7. aracı ve Türkiye'nin de en verimli 1. aracı olmuştur.Aracımız 97 kg ağırlığa sahiptir.

Hirojenli aracımız SAHİMO Türkiye'nin en verimli Hidrojenli aracıdır.SAHİMO 2 kez Shell Eco Marathon yarışına katılmıştır ve 2 yıl üstüste Avrupa da 3. , Türkiye'de 1. olmuştur.SAHİMO , 1 litre benzine karşılık gelen hidrojen ile 580 km yol gitmiştir.

Güneş enerjili teknemiz olan SATEK Türkiye'nin ilk güneş enerjili teknesidir.Tamamen güneş enerjisi ile çalışan teknemiz 6 kişiliktir ve seyahate tamamen uygundur.

SATU ilk üniversite test uydumuz.Şuanda hala yapım aşamasında olan uydumuz en kısa sürede 125.000 feet e fırlatılarak oradan ülkemizin fotoğraflarını çekip bize göndericektir.Bu konuda çalışmalarımız hızla devam etmektedir.

Ekibimiz sürekli yenilikler keşfederek hayata geçirmektedir.Tamamen üniversite öğrencilerinden oluşan ekibimiz hergün güzel fikirler ve tasarımlarla profesyonel işler çıkarmaktadır.Küçük bütçelerle çalışan ekibimiz gerekli bütçeler olması halinde daha gelişmiş araçlar , projeler ortaya çıkarabilecektir.Bu konuda sponsor arayışlarımız halen devam etmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Basit Bir EKG Nasıl Yapılır?

Digilent BASYS2 7 Segment Kullanımı

Yapay Zeka ile Kalp Krizi Teşhisi Part 1 - Matlab